2 store bokser maiskorn
3 ss smør, 3 ss mel
4 dl væske ( spe maiskraft med fløte, tilsammen 4 dl )
3 egg; eggeplommer og eggeviter
3/4 ts salt
1/4 ts hvit pepper
Sil av maiskraften
Lag saus av smør, mel, væske, salt og pepper
Rør inn maisen og gi sausen et oppkok. Ta den av varmen
Pisk sammen eggeplommene og rør inn i litt av maissausen.
Ha så dette i resten av maissausen og varm opp til den tykner.
Stivpisk eggehvitene. Skjær dem forsiktig inn i maissausen.
Hell røren i en smurt og strødd ildfast form
Stek puddingen v/ 175 gr i ca 30 min
Denne har jeg brukt å servere til kalkun. Men den passer også godt sammen med annet magert kjøtt.
Idèen til denne oppskriften har jeg fått fra USA. Der serveres dette sammen med kalkun til Thanksgiving.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar